Infoday: Tecnologia Del Llenguatge en Sanitat i Biomedicina

“L’automatització de la codificació hospitalària resol les potencials errates dels professionals sanitaris”

Així ho va destacar el doctor Lluís Majó, documentalista sanitari en El Parc de Salut Mar de Barcelona i representant de ASHO, l’empresa líder en codificació clínica i assessoria hospitalària, durant una jornada sobre sanitat i tecnologia organitzada a Barcelona pel Ministeri d’Economia i Empresa, en col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputación (BSC-CNS).


Lluís Majó, en representació d’ASHO, durant la seva compareixença al Barcelona.

Desembre, 2019 – “L’automatització mitjançant la tecnologia de la codificació hospitalària resol les potencials errates dels professionals sanitaris”, va afirmar el doctor Lluís Majó, representant de ASHO i documentalista en el Parc de Salut Mar. Majó va realitzar aquesta afirmació en el context d’una taula rodona celebrada en el Infoday sobre tecnologies del llenguatge en sanitat i biomedicina. Aquesta va ser organitzada a Barcelona per la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital (SEAD), pertanyent al Ministeri d’Economia i Empresa, en col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) realitzat en la Universitat Politècnica de Barcelona.

Lluís Majó, documentalista sanitari en El Parc de Salut Mar de Barcelona, en el marc d’un diàleg sobre la necessitat de tecnologies preparades per a entendre el llenguatge mèdic, ha exposat davant els assistents els avantatges i característiques diferenciadores de ASHOINDEX, un dels Softwares d’Ajuda a la Codificació de ASHO.

Un sistema de codificació clínica ha d’oferir al sanitari tota la informació que requereixi de manera molt ràpida, és a dir, buscar eines òptimes que optimitzin el treball dels professionals, i posin tota la informació del pacient a mà del professional, tal com succeeix amb ASHOINDEX”. Així mateix, el metge ha ressaltat la rellevància d’aquesta eina informàtica sobre altres productes similars posat que aquesta ajuda a l’escriptura dels informes assegurant que “és imprescindible que la tecnologia sigui una solució, per exemple, a les errates d’escriptura dels professionals fruit del seu esgotament”.

Aposta per la tecnologia: el paper de ASHO en el Infoday

ASHO, participa en aquest esdeveniment com a iniciativa per a compartir el seu coneixement i experiència de més de 25 anys en codificació hospitalària. També es un exemple d’empresa que aposta per la tecnologia, l’excel·lència en gestió sanitària i l’optimització de recursos en els centres sanitaris. Ja que amb la necessitat de digitalitzar una major quantitat de dades posa el focus de la recerca sobre el desenvolupament del processament del llenguatge natural, la traducció automàtica i els sistemes de conversió en llengua espanyola i llengües cooficials.

Des del seu naixement, ASHO ha anat traçant un creixement progressiu i continuat, encara que l’èxit del seu negoci s’ha fet palpable, sobretot, en els últims anys: en 2015 va facturar 650.541 euros, xifra que va incrementar en 23% en 2016, any que va tancar amb una facturació de 799.825€. Així mateix, en 2017 va tancar amb una facturació de 937.272€, i en 2018 va tancar amb una xifra d’1.600.000€. 

About the author: press@asho.net