L’Hospital de Toledo es recolza en ASHO per a la codificació de les seves altes

L’Hospital de Toledo ha incorporat mitjançant concurs públic els serveis de codificació hospitalària d’ASHO, empresa líder en assessorament hospitalari i codificació clínica a Espanya, per a la gestió de 30.628 altes mèdiques. Aquesta adjudicació, realitzada per mitjà de licitació pública, s’ha confirmat a principis de juliol per un import total de 92.279€. ASHO, que ja compta amb el 47% de quota de mercat al país, gestiona més de 85 projectes en tota Espanya i s’encarrega de la codificació de 600.000 altes anuals.

La codificació hospitalària dels diagnòstics i els procediments, traducció del diagnòstic mèdic a paràmetres estadístics de mesurament, és un servei imprescindible per a realitzar una valoració de l’episodi assistencial a un pacient en qualsevol centre sanitari, per la qual cosa molts hospitals complementen els seus departaments de codificació amb empreses externes a manera de suport.

Una bona qualitat en la codificació és essencial per a realitzar una valoració adequada dels serveis prestats en centres assistencials. A més, permet optimitzar els beneficis i oportunitats que ofereixen els Sistemes de Classificació de Pacients per a la gestió sanitària, tant a nivell clínic com a nivell economicofinancer. De no comptar amb una codificació de qualitat, l’anàlisi i la gestió de la casuística d’un centre es torna més complexa del necessari,” assegura Ruth *Cuscó, directora gerent de ASHO.

Asho suma Toledo als seus projectes a Castella- La Manxa

Amb aquesta adjudicació, ASHO suma el seu tercer projecte en la comunitat manxega, on també col·labora amb l’Hospital de Villarrobledo i l’Hospital d’Hellín. “Estem molt contents d’haver reforçat la nostra presència a Castella- La Manxa” assegura Cuscó, i anuncia que des de ASHO “desitgem oferir el nostre servei als centres sanitaris nacionals que desitgin beneficiar-se del nostre coneixement en el sector i la nostra àmplia experiència en codificació i Sistemes d’Ajuda a la Codificació (SAC).”

Actualment, ASHO ha incorporat a la seva cartera de clients grans projectes com la codificació de les altes del grup d’hospitals Vithas, i la implantació d’un de les seves softwares en el Institut Català de la Salut (ICS). En total, ASHO codifica a Espanya al voltant de 600.000 altes anuals que se sumen a les més de 8 milions d’altes codificades des dels seus inicis fa 25 anys, concentrant 4,5 milions en els últims deu anys.

About the author: asho