ASHO internacionalitza els seus serveis

A ASHO estem recollint els fruits de més de vint-i-sis anys de treball anunciant l’abast internacional dels nostres serveis amb la col·laboració acordada amb el SAAS (Servei Andorrà d’Atenció Sanitària). Aquesta col·laboració té com a objecte optimitzar l’àrea de codificació hospitalària assumint la gestió de més de 9.000 altes mèdiques.

Aquesta adjudicació, realitzada per mitjà de licitació pública, s’ha confirmat a principis d’octubre. ASHO, que ja compta amb el 47% de quota de mercat a Espanya, gestiona més de 85 projectes i s’encarrega de la codificació de 600.000 altes anuals.

La codificació: l’eina per a millorar la gestió sanitària

La codificació hospitalària dels diagnòstics i els procediments, traducció del diagnòstic mèdic a paràmetres estadístics de mesurament, és un servei imprescindible i que requereix una gran precisió per a realitzar una valoració de l’episodi assistencial a un pacient en qualsevol centre sanitari. Per això molts hospitals complementen els seus departaments de codificació amb empreses externes a manera de suport.

Una bona qualitat en la codificació és essencial per a realitzar una valoració adequada dels serveis prestats en centres assistencials. A més, permet optimitzar les oportunitats que ofereixen els Sistemes de Classificació de Pacients per a la gestió sanitària. De no comptar amb una codificació de qualitat, l’anàlisi i la gestió de la casuística d’un centre es torna més complexa del necessari,” assegura Ruth Cuscó, directora gerent de ASHO.

ASHO a nivell internacional

Amb aquesta col·laboració, ASHO aterra a Andorra i s’obre al mercat internacional, i inicia, així, una nova fase en el seu creixement com a empresa. “Estem molt contents poder iniciar aquesta fase d’expansió internacional” assegura Cuscó, i anuncia que des de ASHO “desitgem oferir el nostre servei als centres sanitaris que desitgin beneficiar-se del nostre coneixement en el sector i la nostra àmplia experiència en codificació i Sistemes d’Ajuda a la Codificació (SAC).

Actualment ASHO ha incorporat a la seva cartera de clients grans projectes com la codificació de les altes del grup d’hospitals Vithas, i la implantació d’un dels seus programaris a el Institut Català de la Salut (ICS). En total, ASHO codifica a Espanya al voltant de 600.000 altes anuals que se sumen a les més de 8 milions d’altes codificades des dels seus inicis fa 26 anys, concentrant 4,5 milions en els últims deu anys.

About the author: asho