ASHO als mitjans: l’OMS especifica un codi per als pacients sota sospita de COVID-19

L’Organització Mundial de la Salut ha especificat un codi per als pacients sota sospita de COVID-19, amb la intenció de poder rastrejar més ràpidament l’avanç de la malaltia. Mitjançant la CIE-10 (acrònim de la Classificació Internacional de Malalties) podrà augmentar el coneixement sobre una gran varietat de signes, símptomes, troballes anormals, denúncies, circumstàncies socials i causes externes de la malaltia. 

La codificació és el treball en ‘back office’ que fan els hospitals per a organitzar i emmagatzemar tota la informació possible de manera que aquesta informació permeti un aprenentatge sobre la base de dades sòlides. Aquesta informació és imprescindible perquè els centres sanitaris puguin ser més eficients i el nostre sistema sanitari, per tant, més fort”, explica Ruth Cuscó, directora gerent dASHO. “Tot i així, una codificació imprecisa pot afectar el pacient pel que els professionals de la codificació han de comptar amb les millors eines perquè la codificació sigui precisa, coherent i ràpida.” 

Llegeix l’article complert en: https://www.consalud.es/pacientes/especial-coronavirus/oms-especifica-codigo-pacientes-sospecha-covid-19_85139_102.html 

About the author: asho