Els Premis BSH – Best Spanish Hospitals Awards® reconeixen a 69 hospitals de tot Espanya per la seva eficiència sanitària i qualitat assistencial

La participació d’hospitals públics i privats participants d’aquests guardons s’ha incrementat un 25% aquest any. Han assistit a l’esdeveniment els consellers de Sanitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero; del País Basc, Miren Gotzone Sagardui Goikoetxea; i de la Junta d’Andalusia, Jesús Aguirre Muñoz. També han estat presents Concha Andrés, secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària de la Comunitat Valenciana, i José Soto Bonel, president de la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA).

Les novetats de la segona edició han estat l’afegit d’una categoria única de puntuació basada en els costos hospitalaris dels centres sanitaris, convertint-se en l’únic rànquing que analitza aquest apartat. I s’ha presentat per primera vegada un informe COVID, en el qual es descriu l’impacte de la primera onada en els hospitals analitzats.

Catalunya ha estat la comunitat amb major quantitat d’hospitals reconeguts, amb 26 centres premiats, seguida de Madrid, amb 14 centres reconeguts. Segueix Andalusia, amb 11; València, amb 7; Canàries, amb 5, Múrcia i Galícia, amb 2, i finalment País Basc i Navarra, amb 1.

Ruth Cuscó, directora gerent d’ASHO, ha subratllat que “la societat es mereix un sistema de salut que funcioni, que sigui inclusiu i que pugui donar resposta a les necessitats de la societat, fins i tot en estat de pandèmia”.

“Aquest any, més que mai, la pandèmia de la COVID-19 ens ha recordat la importància del correcte funcionament de les institucions sanitàries al nostre país per garantir la millor qualitat en el tractament dels pacients i agilitzar la feina dels professionals, aconseguint l’excel·lència en tots els aspectes “, ha indicat durant l’esdeveniment.

Carlos Sevillano, director comercial d’ASHO, ha recordat que Espanya té un dels millors sistemes sanitaris del món, d’acord amb l’índex de competitivitat elaborat pel Fòrum Econòmic Mundial, privilegi que compartia el 2019 amb Singapur, Hong Kong i Japó. “Espanya compta amb la major esperança de vida saludable del planeta, és a dir, que és un dels llocs on les persones viuen més temps sense problemes seriosos de salut. Aquesta esperança de vida s’ha vist minvada pels efectes de la COVID-19, però esperem que es puguin recuperar els nivells pre-pandèmia molt aviat “, ha reflexionat.

L’esdeveniment complet es pot veure a la web dels Premis BSH https://bit.ly/3nYLwjf o a les xarxes socials.

Cobertura de l’esdeveniment per part de l’Agència EFE: https://bit.ly/37hoizx Publicació a La Vanguardia: https://bit.ly/3a8KTjr

About the author: asho