Espanya presenta la seva estratègia de vacunació contra la Covid-19 arran de les més de 4,5 milions de dosis de la vacuna que es té previst rebre.

Després de l’arribada de les primeres dosis de Pfizer a Espanya, diumenge passat, 27 de desembre de 2020, es va posar en marxa la vacunació contra la Covid-19, començant per les persones més grans que viuen en residències, persones amb discapacitat i personal sanitari. Es preveu que Espanya rebrà més de 4,5 milions de dosis de la vacuna en les pròximes setmanes, per la qual cosa, davant aquesta situació, el Govern ha desenvolupat un pla de control, on les persones vacunades disposen d’una targeta o certificat de vacunació amb les seves dades d’identificació i la informació del fàrmac administrat.

“D’aquesta manera, serà possible conèixer l’efecte de la vacuna en les persones, així com també registrar qui s’han vacunat i qui no, perquè el Govern pugui gestionar les dosis necessàries”, afirmen des de ASHO l’empresa líder en assessorament hospitalari i codificació clínica a Espanya.

En la primera de les tres etapes establertes en l’Estratègia de Vacunació contra la Covid-19 a Espanya, es prioritzen a quatre grups de la població: els residents en llars d’ancians i discapacitats, així com també el personal sanitari i sociosanitari que treballi allí; el personal sanitari de primera línia; els altres tipus de personals sanitaris i sociosanitaris; finalment, els ciutadans considerats com a grans dependents no institucionalitzats.

El Govern rebrà 350.000 dosi de la vacuna cada setmana i les repartirà de manera equitativa entre les comunitats. S’espera que, per a març 2021, gairebé 2,3 milions d’espanyols estiguin immunitzats enfront de la malaltia per la COVID-19.

ASHO ha estat notícia per aquest tema a:

EL MUNDO FINANCIERO

CÓRDOBA HOY

NOTICIAS CANARIAS

About the author: asho