ASHO en Interempresas: Creix l’interès per la intel·ligència artificial en la sanitat arran de la COVID-19

La pandèmia ha causat grans canvis en la societat i en el sistema sanitari: la quantitat de contagis per COVID-19 ha requerit un avanç tecnològic per part de la sanitat per a abastar la demanda d’hospitalitzacions i la detecció de malalties, per a així poder descartar els infectats per coronavirus de la resta de pacients i poder oferir-los les cures apropiades.

Entre les novetats digitals que estan sorgint arran de la pandèmia, la Intel·ligència Artificial està prenent una importància i creant expectatives cada vegada més tangibles i rellevants en aquest àmbit. El motiu resideix en “la possibilitat de gestionar de forma més eficient els hospitals, els centres sanitaris i els pacients, així com investigar les noves malalties, com el COVID-19, per a poder oferir una detecció precoç i unes cures més específiques, minimitzant els danys en el pacient i els contagis”, afirmen des de ASHO, empresa pionera en assessorament hospitalari i codificació clínica a Espanya.

En aquest sentit, la pandèmia ha incrementat l’interès del sector de la salut en el coneixement i la implementació de sistemes digitals: la Intel·ligència Artificial, que abans de la COVID-19 tenia una mala reputació en l’àmbit sanitari per por de que les màquines poguessin substituir a les persones, suposarà un gran avanç en la manera de treballar dels professionals sanitaris, ja que els permetrà centrar-se en les tasques més rellevants, deixant que la tecnologia s’encarregui de la gestió de dades per a agilitar els processos.

A més a més, el creixement de la població comportarà un augment de les dades sanitàries, per la qual cosa, en aquest futur escenari, serà indispensable la formulació de noves tecnologies que, a través de l’aprenentatge automàtic que posseeix la Intel·ligència Artificial, puguin abastar l’evolució estructural del sector. D’aquesta manera, es podrà evitar qualsevol error humà en la gestió clínica dels pacients.

Llegeix l’article complet a https://www.interempresas.net/TIC/Articulos/322396-Crece-el-interes-por-la-Inteligencia-Artificial-aplicada-a-la-sanidad-a-raiz-del-COVID-19.html

INTERMPRESAS

About the author: asho