La medicina telemàtica es converteix en la gran aliada del sector sanitari per a agilitar les consultes durant la pandèmia

A causa de la COVID-19, tots els sectors s’han vist obligats a accelerar la seva digitalització i el sector sanitari no es podia quedar enrere. Amb els centres sanitaris bolcant la majoria dels seus recursos a contenir la pandèmia, el sector s’ha vist obligat a buscar alternatives per a no deixar d’atendre totes les altres patologies i ha trobat en la telemedicina el seu gran aliat.

La telemedicina no és una novetat, encara que experimentava una incorporació molt lenta en el sector: la COVID-19 ha posat el focus en la necessitat d’apostar per ella i la seva implementació s’ha vist accelerada. Els avanços que s’esperaven d’aquí a 3 anys han succeït en 3 mesos.

“Aquests avanços ofereixen la possibilitat de gestionar de forma més eficient els hospitals, els centres sanitaris i els pacients, així com investigar les noves malalties, com la COVID-19, per a poder oferir una detecció precoç i unes cures més específiques, minimitzant els danys en el pacient i els contagis”, destaquen des de ASHO, empresa líder en assessorament hospitalari i codificació clínica a Espanya.

En la tercera edició d’Estudi de Salut i Estil de Vida de Aegon, que se centra en l’anàlisi de l’estat de salut, estil de vida, hàbits i conductes relacionats amb la salut dels espanyols, es pot veure reflectit que un de cada tres enquestats afirmen haver usat la telemedicina durant la pandèmia. A més 7 de cada 10 usuaris de la telemedicina declaren que els ha estat molt útil.

Els avanços tecnològics han estat fonamentals per al desenvolupament i una bona gestió de la pandèmia. En particular, la medicina telemàtica ha aconseguit que tot el sector, pacients, professionals sanitaris i gestors, sortissin beneficiats. És un procés llarg, amb molts reptes i desafiaments en el qual encara queda molt per fer perquè la transformació digital sigui completament implementada en el sector de la sanitat. Els avanços tecnològics, al costat de la col·laboració de la societat i la pandèmia han demostrat ser claus per a donar vida a l’era daurada de la salut digital.

ASHO ha estat notícia per aquest tema a:

COPE

IM MÉDICO HOSPITALARIO

HUELVA RED

N3WS

About the author: asho