Els reptes per a la salut mental que provoquen els ERTO

Un any després que la pandèmia de la Covid-19 canviés la vida tal com la coneixíem, la crisi sanitària ha comportat una enorme crisi econòmica i social que està impactant en la salut mental de les persones de manera dramàtica.

Un dels principals efectes col·laterals del coronavirus és la pèrdua d’ocupació, bé sigui de manera permanent com de manera temporal (ERTO). En aquest sentit, la desocupació té greus impactes psicològics com depressió, ansietat o disminució de l’autoestima.

La nostra directora gerent, Ruth Cuscó, explica que “el sistema sanitari ha de preparar-se per a la `pandèmia´ de les afectacions emocionals perquè aquesta situació ha esdevingut en un greu problema sanitari de segon ordre, però no menys important”.

Finalment, la psicòloga clínica Mercè Rovira destaca que els impactes per la desocupació en la salut mental “no afecten a tothom per igual” i varien en funció de l’edat o el tipus de personalitat. “No és el mateix que un passi per un ERTO en l’actualitat als 25 anys que als 60 anys”, ja que l’edat pot suposar un motiu de discriminació en alguns sectors, opina la psicòloga.

ASHO ha estat notícia per aquest tema en:

DIARIO SIGLO XXI

EL MUNDO FINANCIERO

MUNDIARIO

N3WS Tercera Edad

PUNTOCOMUNICA

About the author: asho