Com s’utilitzen les dades personals en temps de la Covid sense vulnerar drets?

La legislació europea de protecció de dades permet l’ús responsable de dades personals per a fins de gestió sanitària, la qual cosa inclou la recerca, el rastreig de contagis en cas de la Covid-19 o el monitoratge de dades per a establir mesures sanitàries efectives.

Ruth Cuscó, la nostra directora gerent, apunta a l’anonimització de les dades com un dels instruments més eficaços per a tractar amb dades personals sense vulnerar cap dret: “Quan s’anonimitzen les dades, evita que un determinat perfil es pugui associar a les dades d’una persona física”.

Segons el Comitè Europeu de Protecció de Dades (CEPD), el marc jurídic de la protecció de dades va ser dissenyat de manera flexible, per la qual cosa pot aportar una resposta eficient en la contenció de la pandèmia i, al mateix temps, protegir els drets humans i les llibertats fonamentals”

El Comitè exigeix a les entitats que recullen les dades que donin prioritat als anonimitzats, alhora que només els permet transmetre’ls a les autoritats o a tercers si han estat anonimitzats prèviament. A més, considera que les dades personals “només han de conservar-se durant la crisi de la Covid-19”, després de la qual cosa, haurien d’esborrar-se.

ASHO ha estat notícia per aquest tema en:

LEGAL TODAY

PUNTOCOMUNICA

NEWS 3 EDAD

DIARIO JURÍDICO

About the author: asho