El 70% de la població espanyola ja ha rebut la pauta completa de la vacuna contra la COVID-19: la importància dels registres

El procés de vacunació a Espanya està sent una notícia positiva per al sistema sanitari. Segons les últimes dades disponibles a Our World in Data, Espanya ja ha aconseguit el 70% de la població vacunada, amb 33,2 milions de persones amb la pauta completa. D’aquesta manera, s’aconsegueix l’objectiu fixat pel Govern per a fer front a la pandèmia.

El Govern ja va desenvolupar un pla de control per a demanar cita prèvia per a la vacunació i obtenir el certificat COVID de cada Comunitat Autònoma, que inclou les dades d’identificació del pacient, el tipus de vacuna administrada, el número de lot, la data d’administració de la primera dosi i la de la segona i dades de contacte en cas de sospita de reaccions adverses al medicament.

Aquesta forma de classificació és necessària “per a poder monitorar i realitzar un seguiment de la cobertura de la vacuna i la població vacunada, per la qual cosa és summament important acatar a aquesta norma”, destaca Ruth Cuscó, directora gerent de ASHO.

És clau conèixer l’efecte de la vacuna en les persones, així com també registrar qui s’ha vacunat i qui no, perquè el Govern pugui continuar gestionant les dosis necessàries”, afegeix.

A més, la possibilitat de la necessitat d’una tercera dosi de reforç per a la població vulnerable està sobre la taula al nostre país, per la qual cosa caldrà conèixer amb exactitud a quins pacients s’inocularà i tenir en compte els registres per a complir amb els requisits i terminis establerts.

ASHO ha estat notícia per aquest tema en:

PM FARMA

EL MUNDO FINANCIERO

About the author: asho