La nova era sanitària: l’arribada dels Smart Hospitals

Millorar l’estada dels pacients als hospitals és una prioritat no només de cara al futur, sinó també actualment. Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Espanya té un índex d’envelliment del 129%, és a dir, hi ha 129 més grans de 64 anys per cada 100 menors de 16. A més, a aquestes xifres cal sumar l’augment de l’esperança de vida.

A les darreres dècades el sector sanitari ha patit una transformació digital, que s’ha accentuat a causa de la COVID-19, ja que la tecnologia ha servit per donar suport als professionals sanitaris. L’aplicació de l’Internet of Things (loT), la Intel·ligència Artificial (IA) o el Big Data estan transformant els hospitals en Smart Hospitals.

En relació amb aquests canvis, la directora gerent d’ASHO, Ruth Cuscó, assenyala que “l‘aplicació de la digitalització i l’Internet de les coses al sector sanitari per a la transformació cap als Smart Hospitals és una realitat i té molt potencial per aconseguir uns diagnòstics més precisos i una millor assistència al pacient”.

Els Smart Hospitals tenen l’objectiu d’incorporar les eines necessàries per facilitar la feina als professionals sanitaris i beneficiar el pacient. Un dels reptes als què s’enfronta la tecnologia és optimitzar la gestió del servei d’urgències per evitar el col·lapse, mesurar l’afluència dels pacients i procurar diagnòstics i tractaments de manera més ràpida i eficaç.

ASHO ha estat notícia per aquest tema en:

NEWS 3 EDAD

EL MUNDO FINANCIEROIM MEDICO HOSPITALARIO

About the author: Julio Tortosa