La saturació per les sol·licituds del Passaport COVID reforça la necessitat d’inversió en digitalització sanitària

Llargues cues enfront dels centres d’Atenció Primària i esperes en les aplicacions digitals. Aquest va ser el panorama que es van trobar milers d’espanyols quan van intentar sol·licitar aquesta setmana el Passaport COVID. Davant aquesta situació, va tornar a reafirmar-se una petició que es fa des de fa temps: és necessària una major inversió en digitalització per a millorar la qualitat de les gestions del sistema de Salut.

 “Els recents col·lapses que hem pogut veure en centres de salut i aplicacions només és una prova més que demostra que encara hi ha un llarg camí per recórrer en la digitalització del sector sanitari a Espanya, assegura la directora gerent d’ASHO, Ruth Cuscó.

Molt abans de la implementació del Passaport COVID, el coronavirus ja havia posat a prova al sistema sanitari espanyol. Durant els pitjors moments de la pandèmia, les conseqüències no van ser sol en l’àmbit econòmic, al sector de la Salut es va evidenciar que tota solució capaç d’agilitar i dinamitzar processos seria de gran ajuda en la lluita contra un virus en la qual el temps guanyat és fonamental.

La digitalització és una eina de gran potencial per al sector sanitari, gràcies, principalment, a les diferents possibilitats que ens ofereix” , conclou Cuscó.

ASHO ha estat noticia per aquest tema en:NEWS 3 EDAD

About the author: Julio Tortosa