La telemedicina, en alça amb l’augment dels contagis de COVID-19

Cos

Amb la incidència acumulada de casos de COVID-19 cada dia més elevada i després de les festes de Nadal, la pressió assistencial ha augmentat als hospitals i centres de salut i els ingressos en les UCI gairebé s’han triplicat en l’últim mes.

Les bones xifres de vacunació estan evitant, de moment, el col·lapse, encara que l’atenció primària ha advertit que ja està sobrecarregada. En aquest context, la directora gerent de ASHO, Ruth Cuscó, recorda que la implantació de la telemedicina resulta una eina molt útil per a oferir una assistència de qualitat mentre es manté la distància social.

Quant a la digitalització del sector sanitari, durant els últims dos anys hem fet grans avanços, però si realment volem aprofitar els nostres recursos i aspirar al major nivell d’eficiència possible, és necessari continuar invertint en tecnologia i el desenvolupament digital de la Sanitat espanyola”, assegura Cuscó.

Precisament, segons l’últim estudi de MediQuo, les consultes de telemedicina a Espanya han augmentat un 153% des que es va decretar l’estat d’alarma. Aquest estudi, a més, indica que la major part de les consultes han estat relacionades amb els contagis de COVID-19.

Amb la telemedicina es poden prestar serveis sanitaris als pacients (diagnòstic, tractament, o prescripció) a través de l’ús de la tecnologia, sense necessitat d’estar en contacte físic amb l’usuari, la qual cosa redueix la possibilitat de contagi”, conclou Cuscó.

ASHO ha estat notícia per aquest tema en:

CINCO DÍAS

NEWS 3 EDAD

IM MEDICO HOSPITALARIOFORO RECURSOS HUMANOS

About the author: Julio Tortosa