Vetllar del benestar dels professionals sanitaris: el paper de la digitalització en la gestió del talent

Els problemes relacionats amb la salut mental de les persones han crescut exponencialment des de l’esclat de la pandèmia. Un dels grups més afectats ha estat el de professionals sanitaris, perquè es van veure obligats a assumir càrregues de treball per sobre de les seves possibilitats que els van portar fins al límit de les seves possibilitats.

Ara, dos anys després de la irrupció de la COVID-19, aquests problemes segueixen vigents, perquè si bé treballadors d’altres sectors han pogut gaudir de conceptes com el teletreball o la jornada híbrida, en el cas concret de la sanitat, adverteixen des de ASHO, la situació és molt diferent.

Ruth Cuscó, directora gerent de ASHO, empresa líder en assessorament hospitalari i codificació clínica, assenyala que “igual que els conceptes d’atenció i flexibilitat han estat interioritzats en la resta dels sectors, hem de fer el propi amb els sanitaris, perquè no sols han assumit, en molts casos, una càrrega de treball major, sinó que senten una frustració especial en veure com les seves condicions laborals no milloren al ritme de la resta”.

Amb els recursos disponibles en l’actualitat, la millor solució per a facilitar el treball dels professionals sanitaris és l’aposta per la digitalització. A través de la tecnologia no sols es poden canviar les vides dels pacients, sinó dels treballadors del sector també.

ASHO ha estat noticia per aquest tema a:

NEWS 3 EDAD

EL MUNDO FINANCIERO

About the author: Julio Tortosa