Són els hospitals el nou objectiu dels ciberatacs?

Des de la irrupció de la COVID-19, el sistema sanitari espanyol s’ha enfrontat a nombrosos reptes en relació amb la saturació de les urgències i la falta de personal sanitari. No obstant això, des de fa uns anys, els organismes i empreses vinculades a la salut han estat víctimes d’atacs informàtics que podrien tenir conseqüències severes per al sector.

Ruth Cuscó, directora gerent d’ASHO, empresa líder en assessorament hospitalari i codificació clínica, assenyala que “en l’accelerat procés de digitalització que hem viscut, una de les grans amenaces a les quals s’enfronta el sistema sanitari són els ciberatacs”.

El sector sanitari té un rol fonamental en el benestar de la societat, la qual cosa afavoreix que sigui un blanc d’interès per als criminals en línia. A més, la sensibilitat de les dades i el valor de la informació tenen un paper important en aquesta situació.

Per als hospitals, la pèrdua del control d’aquesta informació confidencial pot comportar greus conseqüències econòmiques i legals. D’altra banda, perdre l’accés als informes mèdics comporta que les hospitalitzacions s’allarguin i que s’alenteixi el diagnòstic i tractament, alguna cosa que posa en risc la vida dels pacients.

ASHO ha estat notícia per aquest tema en:

BETEVÉ

EL INDEPENDIENTE

TECNONEWS

EL MUNDO FINANCIERO

About the author: Julio Tortosa