La supercomputació pot fer diagnòstics més precisos i ajudar en la millora assistencial

La supercomputació porta anys exercint un rol clau en l’àmbit sanitari, ajudant a descobrir nous medicaments, desenvolupant teràpies mèdiques adequades a les necessitats i condicions dels pacients i monitorant l’estat d’aquests.

D’aquesta manera, la Intel·ligència Artificial i l’ús de noves tecnologies i eines s’han tornat essencials per a la correcta gestió dels recursos. “La supercomputació ens permet tenir més dades i poder analitzar-los en grans quantitats, en contextos en els quals no es poden dividir dades, com en temes de genòmica, necessitem un supercomputador per a poder-los processar”, destaca Juli Climent, director de l’àrea d’Intel·ligència Artificial de ASHO, empresa líder a Espanya en codificació sanitària.

En l’actualitat, les dades s’han convertit en el nou combustible que permet el desenvolupament de noves maneres de treballar i, gràcies a la supercomputació, el sector sanitari pot administrar de manera àgil les grans quantitats d’informació que es generen, a més d’elaborar prediccions sobre l’avanç de diferents tipus de malalties i fer estimacions sobre l’evolució d’un pacient. No obstant això, per a Climent, “el desenvolupament d’aquesta mena de tecnologies requereix una digitalització prèvia”. I és que, amb l’ajuda de la tecnologia, “els professionals sanitaris podran prendre millors decisions i, per tant, la pràctica assistencial i el benefici del pacient millorarà considerablement”, conclou l’expert.

About the author: Julio Tortosa