La tecnologia mèdica, un sector en auge que mou més de 10.000 milions d’euros a Espanya

La implementació de la tecnologia en la medicina ha deixat de ser cosa del futur, i és que l’any passat 2021, el sector de l’anomenada tecnologia mèdica va moure un total de 10.900 milions d’euros, segons recull un informe elaborat per Office Of Industry Analysis.

Mitjançant l’ús de la Intel·ligència Artificial (IA), per exemple, es pot reduir molt el temps invertit a recaptar dades i interpretar resultats, una tasca que històricament havia consumit molt de temps del personal sanitari.

La Intel·ligència Artificial pot ser una gran aliada per al nostre personal sanitari, permetent-li dedicar menys temps a tasques mecàniques i centrar-se en aquelles àrees on la seva aportació de valor és diferencial”, explica Ruth Cuscó, directora gerent d’ASHO, empresa líder en assessorament hospitalari i codificació clínica.

Les aplicacions de la tecnologia mèdica són molt diverses. Des de tecnologies capaces d’ajudar l’atenció al pacient fins a avanços que permeten o faciliten la possibilitat de dur a terme operacions a distància, entre altres.

De la mateixa manera, altres tecnologies com la fibra òptica o el 5G són molt útils per a dur a terme intervencions quirúrgiques en remot. A Espanya ja s’han donat alguns casos i, segons dades de Telefónica, l’ús d’aquestes tecnologies en el quiròfan pot arribar a suposar un estalvi de fins a 2,3 milions d’euros a l’any per als centres.

SOM NOTICIA A:

INFOSALUS

IM MEDICO HOSPITALARIO

PM FARMA

RRHH DIGITAL

About the author: Julio Tortosa