Codificació sanitària: Qui posa ordre en un hospital?

Els hospitals tracten una gran quantitat de dades que s’han de gestionar correctament per a garantir un ordre i la correcta assistència dels pacients.

Des de ASHO es codifiquen els informes clínics per a agilitzar aquesta gestió. Ruth Cuscó, directora gerent de ASHO assenyala que: “Es tracta d’unes dades que han de seguir uns codis internacionals i, alhora, ens serveixen per a determinar quants pacients hem atès i el motiu”.

Els centres hospitalaris són els principals clients de l’empresa barcelonina, controlant el 47% de les codificacions del sector sanitari a Catalunya i la resta d’Espanya. Precisament, el programari de ASHO forma part de tots els hospitals de la xarxa del Institut Català de la Salut i altres espais privats com la Clínica Diagonal.

La xarxa de clients ASHO es reparteix a nivell nacional per Castella-la Manxa, Lleó, Extremadura, Andalusia i la Comunitat de Madrid, entre altres territoris. Respecte al mercat internacional, la signatura ha arribat a Xile durant l’any 2022 a través d’un acord amb el soci local Metamodelo, per a distribuir un programari d’intel·ligència artificial.

La directora gerent preveu que la intel·ligència artificial serà la protagonista en el dia a dia de l’empresa. Així mateix, ASHO duu a terme consultoria com l’anàlisi dels sistemes d’informació d’un hospital, estudi de la qualitat de l’informe de l’alta clínica, elaboració de quadres de comandament, gestió assistencial, planificació estratègica o els costos sanitaris.

ASHO ha estat notícia a:

VIA EMPRESA

About the author: Julio Tortosa