ASHO tanca un acord amb FIDISP per desenvolupar un nou software d’IA amb l’objectiu de millorar la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients

L’empresa líder en codificació sanitària ASHO ha tancat un acord de col·laboració amb la Fundació per a la Investigació, Docència i Innovació en Seguretat del Pacient (FIDISP) per desenvolupar un programari d’Intel·ligència Artificial (IA) que facilitarà, en temps real, el seguiment i la millora dels indicadors hospitalaris i els riscos assistencials en termes de seguretat del pacient.

Es tracta d’un servei destinat als diferents hospitals i centres mèdics d’Espanya que inclourà un programari per part d’ASHO i consultoria per part de FIDISP.

La directora gerent de l’empresa, Ruth Cuscó, explica que gràcies a aquest acord, “ASHO podrà seguir aportant la seva experiència en el desenvolupament de solucions basades en la Intel·ligència Artificial en el sector sanitari i, especialment, en l’àmbit de la seguretat del pacient“.

D’altra banda, Santiago Tomàs, director de FIDISP, assegura que aquesta col·laboració té l’objectiu de “fomentar la investigació i la innovació en la seguretat del pacient, un dels pilars de FIDISP, permetent als hospitals detectar els riscos assistencials en temps real”.

Segons Carlos Sevillano, director comercial d’ASHO, “aquesta acció suposa la creació de nous productes, per la qual cosa s’augmentarà el nostre portfoli de negocis i s’exploraran altres possibilitats dins del sector hospitalari vinculades amb la qualitat i la seguretat del”.

Gràcies a aquesta aliança, les solucions d’Intel·ligència Artificial d’ASHO i el servei de consultoria de FIDISP podran facilitar el seguiment i l’explotació d’indicadors analitzant totes les variables que puguin derivar en aquests riscos assistencials.

ASHO ha estat notícia a:

DIRIGENTES DIGITAL

ALIMARKET

About the author: Julio Tortosa