El sector sanitari demanda una normativa específica per a la salut en la nova Llei d’Intel·ligència Artificial de la UE

La nova llei europea d’Intel·ligència Artificial ha posat sobre la taula la necessitat d’establir límits legals i ètics a aquesta tecnologia amb l’objectiu de garantir que els sistemes de IA comercialitzats a Europa siguin segurs i respectuosos amb els valors i drets fonamentals de la Unió Europea (UE).

Ruth Cuscó, directora gerent de ASHO, explica que “durant els pròxims anys veurem com la sanitat serà una de les àrees on l’aplicació d’eines d’intel·ligència artificial tindrà més beneficis i servirà per a millorar la precisió, eficiència i qualitat de l’atenció mèdica, per la qual cosa és necessari establir una normativa clara sobre aquest sector”.

La IA ens ajuda a agilitzar i reduir el temps invertit a recaptar dades i interpretar resultats, així com monitorar i oferir tractaments personalitzats que poden canviar radicalment el mode en què concebem la medicina.

L’objectiu de la UE és que aquesta norma s’expandeixi a nivell internacional, per la qual cosa, encara que la llei entraria en vigor en 2026, és fonamental començar a crear les estructures necessàries per al seu compliment en el propi territori europeu i, posteriorment, aplicar-ho en la resta del món.

ASHO ha estat notícia en:

COPE

CON SALUD

NEWS 3 EDAD

About the author: Julio Tortosa