Els hospitals del futur tindran una major atenció personalitzada, telemàtica i basada en dades

Un informe de la consultora PwC pronostica que, en 2035, l’atenció sanitària serà hiperpersonalitzada, digitalitzada i alimentada per Intel·ligència Artificial (IA). Des d’ASHO s’assegura que la tecnologia i la IA tindran un paper clau en el desenvolupament dels nous models hospitalaris.

Juli Climent, director d’Intel·ligència Artificial de ASHO, assegura que “l’aplicació de tecnologia en el sector sanitari permetrà als pacients rebre una atenció mèdica eficaç, ràpida i personalitzada sense necessitat, en moltes ocasions, d’acudir presencialment a un centre hospitalari. Serà l’hospital el que acudeixi al pacient, i no a l’inrevés”.

 Ja no seran necessaris només doctors, sinó també experts en anàlisis de dades i tecnologia, la qual cosa obrirà el mercat laboral. Els experts en tecnologia i Intel·ligència Artificial són els que configuressin les eines perquè el personal de la salut utilitzi i els pacients gaudeixin.

 És imprescindible treballar amb dades fiables. Des d’ASHO es recalca com els historials clínics són una font de saviesa capaç d’entrenar sistemes de machine learning, dissenyant patrons que ens permetin avançar-nos, per exemple, amb sistemes de triatge automatitzats.  Per al personal sanitari, aquests avanços suposaran reducció de temps i agilitat. En concret, emetre diagnòstics i marcar tractament d’un mode més ràpid i eficient. Aquests nous avanços s’han de concebre com un suport per als metges i hospitals, i no com un obstacle.

ASHO ha estat notícia en:

Geriatric Area

Noticias.ai

About the author: Julio Tortosa