A ASHO complim 30 anys innovant en la medicina del futur!

En els últims anys, ASHO ha entrat en tres mercats internacionals: Andorra, Xile i Portugal. Al país llatinoamericà, ens hem associat amb l’empresa Metamodelo per a entrar en 10 centres sanitaris xilens, mentre que a Portugal, ens associem amb el Centre Hospitalar Universitari de Lisboa Central per a la codificació de 6.000 altes ambulatòries.

Ruth Cuscó, directora gerent de la companyia, celebra aquests 30 anys “amb orgull de liderar el sector de la codificació clínica a nivell nacional i amb l’ambició de continuar expandint-nos a nivell global” i afegeix: “en aquests anys, hem mantingut el nostre compromís amb l’excel·lència, la innovació i, sobretot, amb la millora contínua de l’atenció mèdica. Hem estat testimonis de moments complicats per al sector, però també d’una gran evolució, i ens enorgulleix haver contribuït de manera significativa al seu desenvolupament”.

Des dels inicis, ASHO ha guanyat més de 100 concursos d’hospitals públics, ha codificat milions d’altes, treballa pràcticament en totes les Comunitats Autònomes i dona sortida a més de 10.000 documents diaris amb 4 softwares en el mercat: ASHOOCODE, ASHOONE, ASHOINDEX i AUTOCODER.

Hem tancat acords amb el Institut Bonanova, Barcelona Health Hub, la Universitat Autònoma de Barcelona, FIDISP i el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, amb els qui hem desenvolupat un programari de IA capaç de detectar amb un 99% de fiabilitat determinades patologies en les històries clíniques en el marc d’un estudi per a identificar pacients amb el risc de sofrir un ictus. A més, hem tancat un conveni de col·laboració amb el Consorci Sanitari Integral amb la finalitat de desenvolupar solucions amb Intel·ligència Artificial en l’àmbit mèdic. En els últims tres anys, hem entrat en el mercat de la IA en el sector sanitari. Per a Cuscó, “aquesta decisió estratègica ha estat fonamental per a mantenir-nos a l’avantguarda de la innovació i adaptar-nos a les demandes canviants de la indústria mèdica”. D’aquesta manera, la IA obre noves possibilitats per a l’optimització de l’atenció mèdica i la gestió de dades clíniques.

About the author: Julio Tortosa