El mercat de la Intel·ligència Artificial en el sector sanitari es dispara, encara que la opinió del metge serà sent prioritària

El mercat de la Intel·ligència Artificial contínua a l’alça. En el sector sanitari, per exemple, s’estima que el creixement del negoci de la salut digital superarà el 25% anual en cinc anys, amb la previsió que la xifra ascendeixi als 11.500 milions d’euros en 2024 i escali fins als 36.500 per a 2029.

Des de ASHO, empresa de codificació clínica i intel·ligència artificial aplicada al sector sanitari, Ruth Cuscó, directora gerent, considera que “es tracta d’un molt bon indicador del potencial transformador de la tecnologia en el sector de la salut. No obstant això, hem de tenir en compte que es necessitaran cada vegada més professionals amb experiència en diferents eines de IA, machine learning i la Internet de les Coses”.

No obstant això, a pesar que la IA pot automatitzar unes certes tasques i millorar l’eficiència en el diagnòstic i en el tractament, no reemplaça l’experiència i el judici clínic dels professionals mèdics, sinó que actua com una eina complementària que pot ajudar els metges a prendre decisions més informades i precises.

En aquest sentit, des de ASHO reforcen el seu suport a la formació de professionals de la salut i la gestió de les dades clíniques capacitades en l’ús i la integració de la IA en la seva pràctica. “Fomentar una col·laboració estreta entre la tecnologia i els professionals de la salut no sols garanteix una millor acceptació de la tecnologia en l’entorn mèdic, sinó que també promou una atenció als pacients més segura, personalitzada i eficient per a tots”, conclou Cuscó.

ASHO ha estat noticia a:

Tecnonews

El Confidencial Digital

IM Médico Hospitalario

About the author: Julio Tortosa